Första hjälpen för cyklister

Just nu är det ganska lite cykling för min del. Förutom det uppenbara att den varma och ljusa cykelsäsongen känns mer och mer avlägsen så har jag dragit på mig en förkylning och dessutom en stukad fot. Men framförallt så behöver jag lägga ner en massa tid på mina studier. Jag utbildar mig till sjuksköterska på universitetet i Uppsala och det är en hel del att plugga in. För tillfället läser vi bland annat mikrobiologi (bakterier, virus och andra små besvärliga saker), läkemedelsräkning, nutrition, vetenskaplig metod och omvårdnadskunskap. Ja ni hör ju att det blir en hel del timmar i skolbänken istället för sadeln.

Men för att det ska vara lite rättvist så tänkte jag att jag kunde sprida lite sjukvårdskunskap som dessutom kan vara riktigt användbart för oss cyklister. HappyMTB har publicerat en artikelserie i två delar med temat Första hjälpen för cyklister, som inleds med följande kloka rader:

”Ett känt gammalt cykelordspråk lyder: ”Det finns två sorters cyklister: de som har kraschat, och de som kommer att göra det”. Nästan alla cyklister synar någon gång marken, och för det mesta är det bara stoltheten som såras. Men är oturen framme kan en krasch få mer eller mindre allvarliga fysiska konsekvenser. Att vara förberedd är att vara en smart cyklist och en bra cykelkompis. HappyMTB och en cyklande läkare med vildmarksmedicin som specialkompetens tipsar kring första hjälpen för cyklister.”

Ja ni hör ju, det här behöver alla cyklister kunna! Sätt igång med plugget – ni hittar del 1 HÄR och del 2 HÄR! 

a first aid in a bicycle accident

Sen kan jag också tipsa om en Första hjälpen app som St John Ambulance har tagit fram specifikt för cyklister. Den heter First Aid for Cyclists (den är på engelska) och kan laddas ner från Google Play här eller från Apple´s App Store här.

St John Ambulance bike first aid

Annonser
Taggad , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: