Redo för Velothon Sthlm

Idag åkte jag in till Gärdet i Stockholm för att hämta ut nummerlappen inför Velothon Sthlm som jag ska köra imorgon.

velothon stockholm

Velothon Sthlm är en del av Velothon Majors, ett stort cykelprojekt som lanserades 2013. Velothonlopp arrangeras i flera stora städer runt om i världen och det som är gemensamt för alla är att de har ett elitlopp som är sanktionerat av UCI (Internationella cykelunionen, organisationen som ansvarar för professionella cykeltävlingar), samtidigt som det är en helg med cykling för alla, med diverse kringaktiviteter. Motionärerna ska få chansen att cykla på samma dag och samma vägar som proffsen, och dessutom ska vägarna till en viss del vara avstängda från trafik.

Lååååång kö till nummerlappsutdelningen!
Lååååång kö till nummerlappsutdelningen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Under Velothon Stockholm är en hel del vägar avstängda och många busslinjer längs banan är inställda. Det ska bli intressant att se hur det kommer fungera att stänga av stora delar av Stockholm. Jag hoppas det blir en riktigt häftig cykelupplevelse! Starten går på Gärdet och sedan går banan söderut till Nynäshamn och sedan en annan väg tillbaka till Stockholm. 165 km plus 6 km masterstart är den totala distansen.

Ruby poserar som vinnare redan före loppet.
Ruby poserar som vinnare redan före loppet.

Lite senare på dagen är det dags för starten av proffstävlingen med lag från många olika länder. Proffsen cyklar totalt 180 km och avslutar med fyra varv runt Gärdet innan målgång. Kan nog bli en riktig spurtstrid om segern. Tidningen Bicycling hade en tävling i sitt tält där man skulle gissa tiden för proffsens målgång. Jag gissade på 4 h 8 min, vilket motsvarar en snitthastighet på ca 43.5 km/h. Vi får se om det är en bra gissning! För egen del kommer jag garanterat ta betydligt längre tid på mig ute på banan. Jag har ingen speciell måltid utan kommer försöka njuta av att köra på bilfria vägar i Stockholm, spana in bansträckningen som sägs vara riktigt vacker och förhoppningsvis ha ganska pigga ben även mot slutet.

Passade på att ta en bild i postens tält där man kunde skicka gratis vykort med sig själv på framsidan.
Annonser
Taggad ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: