Min första triathlon!

För några veckor sedan var jag på Uppsala triathlon som sjukvårdare och blev så himla sugen på att själv prova på triathlon. Jag har funderat på det tidigare eftersom jag gillar att cykla och springa, men så är det ju det där med simningen… För ett par år sedan fick jag för mig att jag skulle prova att lära mig crawla och gick några gånger på en crawlkurs. Vi kan väl säga såhär: jag är ingen simbegåvning. Visserligen har jag bröstsimmat mig genom ett Vansbrosim men där slutar också mina simmeriter. Efter fyra kvällar med kallsupar och plaskande i simhallen så slängde jag bokstavligt talat in handduken och tänkte att det där med simning verkligen inte är min grej.

Men så efter Uppsala triathlon så blev jag så inspirerad att jag en kväll rotade fram simglasögonen och badmössan som legat och samlat damm sedan crawlkursen och åkte till simhallen. Och efter en stunds envist kämpande lyckades jag faktiskt crawla bassänglängd, alltså 25 meter. Med mina mått mätt var det jättelångt. Tekniken var såklart bedrövlig och jag hade andnöd i fem minuter efteråt men jag var övertygad om att med lite träning så skulle jag nog kunna lära mig det här.

Så nästa dag tog jag pendeltåget till en triathlonbutik i Stockholm och införskaffade en våtdräkt och en triathlondräkt. Det sistnämnda kanske inte är helt nödvändigt men jag tyckte att jag såg snabb och rätt cool ut i den 😉 Dessutom köpte jag aerobars till cykeln, alltså såna där pinnar som man fäster på styret så att man kan krypa ihop i en riktigt aerodynamisk och snabb ställning. Dom skaffade jag också framförallt för att det såg grymt coolt ut…!

Senaste veckan har jag plaskat runt med våtdräkt några gånger och också kört några kortare testpass med tempopinnarna på cykeln. På cyklingen har jag känt mig både snabb och tuff och i våtdräkten ungefär det motsatta, men det kan bara bli bättre och mitt personbästa har faktiskt förbättrats till fantastiska 50 meters crawl 😉

Så idag var det då dags, mitt första triathlon! Företaget PepUp anordnade ett prova-på triathlon i Växjö och eftersom jag är på besök hos mina föräldrar som bor här så passade det alldeles utmärkt. Dessutom var det korta sträckor med bara 200 meters simning vilket kändes överkomligt. Dessvärre lyckades jag göra en riktigt otaktisk uppladdning med ett hårt benpass på gymmet i måndags, så träningsvärken i låren var fortfarande brutal. Ni vet den där känslan när man inte kan sätta sig ner på toasitsen utan att ta stöd med händerna bakom sig… Nåväl, inte mycket att göra åt, förhoppningsvis skulle benen kännas lite bättre bara jag kom igång.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Stela lår men grymt taggad ändå!

Det var ett blandat gäng med barn & vuxna som samlades på Kampaängen i Växjö i den strålande kvällssolen. Efter lite genomgång av banan så var det dags att dra på sig våtdräkten och göra sig redo för 200 meters simning i Växjösjön.

Alla prylar redo!
Alla prylar redo!
Jag i rosa simmössan!
Jag i rosa simmössan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag körde en blandning av lite crawl och lite bröstsim och faktiskt så var jag hyfsat bra med upp ur vattnet. Nu var det ju ingen tävling utan bara en trivsam prova-på kväll men självklart kom ändå tävlingsnerverna fram och jag ville vara så snabb som möjligt iväg på cyklingen.

Växling från simning till cykling, på med cykelskor och hjälm!
Växling från simning till cykling, på med cykelskor och hjälm!
Iväg mot cykelsträckan, men först lite spring med cykeln till en markering där det var tillåtet att hoppa upp och börja trampa.
Iväg mot cykelsträckan, men först lite spring med cykeln till en markering där det var tillåtet att hoppa upp och börja trampa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cyklingen var 10 km ren cykelglädje, benen kändes starka och jag kunde se på cykeldatorn att jag höll en bra fart. Tror jag snittade runt 35 km/h. Jag cyklade förbi några andra deltagare och kom in till andra växlingen först av alla!

Andra växlingen från cykling till löpning!
Andra växlingen från cykling till löpning!

Ut på sista sträckan som var 2,5 km löpning. Normalt sett en kort sträcka för mig men nu gjorde sig träningsvärken och cyklingen påmind och benen var riktigt sega. Efter halva sträckan blev jag omsprungen av en man och strax innan mållinjen så blev jag omspurtad av ytterligare en kille. Helt slutkörd men väldigt nöjd sprang jag över mållinjen som tredje person.

Det var superkul med triathlon och jag ska absolut prova fler gånger. Kanske ett ”riktigt lopp” nästa gång!

Annonser
Taggad ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: