Thunmansvängen i Knivsta – 74 km cykelglädje genom ett somrigt Uppland

Idag arrangerade Knivsta Cykelklubb motionsloppet Thunmansvängen, 74 km cykling på fina landsvägar i Uppland. Återigen vill jag slå ett slag för såna här små lokala motionslopp – ingen föranmälan behövs, parkering finns som regel precis vid starten, ingen trängsel på vägarna och en överkomlig summa i startavgift. Eftersom jag bor bara 6 km från Knivsta kunde jag dessutom cykla till starten idag, hur smidigt som helst.

Det helt perfekta cykelvädret med strålande sol och nästan ingen vind lockade ett 70-tal startande vilket är nytt rekord för Thunmansvängen!

Många deltagare från hemmaklubben Knivsta CK.
Många deltagare från hemmaklubben Knivsta CK.
Vid anmälningen fanns det både sportdryck, bananer, kexchoklad och russin att förse sig med.

Vid anmälningen fanns det både sportdryck, bananer, kexchoklad och russin att förse sig med.  Gott och dessutom nödvändigt med lite energi att ta med eftersom det inte var någon depå längs vägen. På bilden ovanför kan ni förresten spana in min snygga Specialized-cykel som nyligen har fått ett par andra hjul. Jag tycker den ser ganska cool ut med dom vita ekrarna, eller hur!?

Samling innan start
Samling med information innan starten.

Några ur gänget som jag cyklade tillsammans med i England förra sommaren under Ride of Hope Europe kom till start och tillsammans med ett par andra kompisar från Knivsta blev vi en lagom liten klunga som höll ihop under hela rundan. Och vilken runda vi fick sen! Att cykla genom det grönskande landskapet med strålande sol, nästan vindstilla och dessutom trevligt sällskap kan ju inte bli annat än superhärligt! Tempot var sådär alldeles lagom, vi rullade på bra så jag kunde njuta av lite fart men samtidigt så hade jag massor av energi över för att hinna insupa den underbara försommaren. Dessutom var det väldigt lite trafik på vägarna och de bilar som körde om oss betedde sig föredömligt. Landsvägscykling när det är som allra bäst helt enkelt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hoppas på många fler såna här mysiga cykelrundor i sommar!

Annonser
Taggad , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: