Tuffa tjejer utan ”spångest”! MTB-kurs dag 2.

Andra dagen på MTB-kursen för tjejer! Vid 9-tiden imorse rullade tjejerna in med sina cyklar på Form i Knivsta, en del hade lite blåmärken och trötta ben efter gårdagens strapatser men det var ingen tvekan om att dom var grymt taggade för ännu en dag i sadeln. Vi började dagen med en kopp kaffe och jag hade en genomgång av hur man fixar en punka. Något som alla cyklister kan och bör lära sig! Tjejerna fick också prova på sina egna cyklar och det gick såklart galant. Ingen som kommer behöva ringa efter hämtning ute i skogen längre!

11128637_10152688369438414_8649625850147970657_nNågra av tjejerna efterfrågade instruktionsvideor och såklart finns det en hel uppsjö med pedagogiska tips på Youtube. Här kommer ett par som jag tyckte var bra.

När vi hade fått tillbaka alla hjul på cyklarna så packade vi ryggsäckarna med kaffe och kanelbullar och så var vi redo att cykla iväg mot Lunsen! Dagens plan var att tjejerna skulle få prova på några lite mer utmanande moment i skogen. Den här kursen var ju för nybörjare på MTB och för flera av tjejerna var denna helgen den första gången dom cyklade i skogen. Jag har haft min MTB i tre år och jag tycker fortfarande det kan vara ganska läskigt att cykla över spänger. ”Spångest” brukar man skämta om när man får lite ångest inför spänger. Att cykla över en lång spång med flera svängar var definitivt inte något jag vågade prova andra gången jag cyklade. Inte att cykla nerför en lång stenig backe heller. Men dom här tjejerna var hur tuffa som helst och bara körde på! Så häftigt att se! Precis som igår så peppade och stöttade alla varandra vilket garanterat gjorde att alla vågade mycket mer än dom själva trodde att dom skulle klara av. Inte ett spår av ”spångest” här inte!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAAlla var verkligen grymt duktiga, jag är såå imponerad! Heja er tjejer! Hoppas vi ses i skogen snart igen!

Imponerad fotograf i mossan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Annonser
Taggad , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: