Coola tjejer på MTB-kurs!

Den här helgen kör vi MTB-kurs för tjejer i Knivsta! Kursen anordnas av tre kompisar till mig, Anna, Christine & Mia, och eftersom jag absolut inte ville missa chansen att cykla i skogen med en massa härliga tjejer så erbjöd jag mig att hoppa in och assistera dom under helgen. Det var 16 taggade tjejer som samlades utanför Form i Knivsta imorse. Solen sken från en klarblå himmel när gänget rullade bort mot en grusplan där vi hade gjort iordning en teknikbana med olika moment. Tjejerna imponerade både på oss och sig själva när dom klarade av den ena utmaningen efter den andra med bravur. Många var helt nybörjare på MTB men det kunde man verkligen inte tro när dom cyklade över lastpallar, nerför trappor och mellan koner i full fart. Vi tränade också på snabba inbromsningar, att hålla balansen stillastående och att ha rätt teknik i uppför- och nerförsbackar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAResten av dagen tillbringade vi i skogen för att omsätta de nya kunskaperna i praktiken. Jag tror det var många som blev MTB-frälsta idag för det verkade som att dom aldrig fick nog av att trampa genom lerhål, susa nerför slingrande skogsbackar och trixa sig över rötter & stenar. Återigen imponerade tjejerna stort och klarade av cyklingen otroligt bra för att ha cyklat så lite MTB tidigare. Hela dagen genomsyrades av en fantastisk stämning där alla peppade, uppmuntrade och stöttade varandra. Så himla härligt, det är ju precis det här som jag tycker är det bästa med cyklingen, gemenskapen och att utmana sig själv för att det är roligt och inte för att man känner krav på att prestera. Imorgon fortsätter vi att ha kul tillsammans i skogen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Märkt , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: