Grymma mekande tjejer på kurs!

Ikväll hade vi den andra mekarkursen för tjejer på Cykelstället i Uppsala. 18 glada och vetgiriga tjejer kom med sina racers, MTB & hybridcyklar för att få lära sig att fixa punka, justera växlar, cykelrengöring och mycket annat som är nyttigt att kunna. Precis som förra gången så var mitt ansvar mest att fixa gott fika och komma med glada tillrop medan superduktiga Lotten stod för mekarkunskaperna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEfter Lottens genomgång så fick alla meka med sina egna cyklar & verktyg. Det var full fart i butiken och jag blev så medryckt i allt skruvande att jag knappt hann ta några foton alls. Det är ju ganska kul att meka med cykeln när man börjar förstå hur allt funkar!

Deltagarna fick 15 % rabatt på alla tillbehör så många tog  chansen att handla lite skötselprodukter, verktyg och andra schyssta cykelprylar inför säsongen.

Det är verkligen roligt att det finns ett så stort intresse bland tjejer att lära sig att fixa med cykeln. Dels blir det ju mycket roligare att cykla när allt fungerar som det ska men framförallt slipper man ringa efter skjuts eller gå till cykelverkstaden så fort nått är på tok med cykeln.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu när vi har lärt oss att meka så är det verkligen dags att komma igång ordentligt med cyklingen! Det var många på kursen som var sugna på att komma ut både i skogen och på landsvägen. Förhoppningsvis blir det premiär för Cykelställets måndagscykling nästa vecka. Då är planen att jag ska vara där och köra en tjejgrupp för alla som vill hänga med! Hoppas ni hänger på! Det är landsvägscykling som gäller då men det kommer absolut bli MTB också framöver!

Annonser
Taggad , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: