Cruising till Magaluf – Mallorca dag 6

Efter gårdagens bergstur så var dagens plan att cykla en väldigt lugn runda bara för att röra på våra stela ben lite. Vi cyklade västerut längs kusten, igenom huvudorten Palma och efter knappa tre mil kom vi fram till Magaluf. Stället som Orup sjunger om i sin 90-talshit ni vet. Magaluf som är känt som en riktig partyresort visade sig vara väldigt stillsamt en förmiddag i april och vi kunde avnjuta en god lunchfika i solen i lugn och ro.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAEfter fikat trampade vi hemåt igen i samma stillsamma takt. Eftermiddagen spenderades på en sportbar nere på strandpromenaden för att följa cykelloppet Ronde van Vlaanderen. Det är häftigt att se proffsen kämpa uppför de belgiska kullerstensbackarna. Ronde van Vlaanderen, eller Flandern runt på svenska, kördes första gången 1913 och är mest känt för de korta men branta backarna som ofta är belagda med kullerstenar. Så här såg det ut vid den mytomspunna Koppenberg 1987.

Koppenberg. Bild från http://www.pezcyclingnews.com
Koppenberg. Bild från http://www.pezcyclingnews.com

På kvällen fick vi besök av två killar från Mallorca Training Camp.  Först fick de som ville träna löpteknik med triathleten Fredrik Bäckström. Det visade sig bara vara jag och två till som var sugna på det av alla 180 personer som är här! Intresset för löpning bland cyklister verkar minst sagt ganska svalt. Vi tre som var där fick iallafall en hel del bra tips och jag tyckte det var ganska skönt att göra något annat än att sitta på cykelsadeln. Efter middagen höll Simon som startat företaget Umara Sports en föreläsning om hur man kan tänka kring nutrition och träning för att få bästa resultat. Intressant och lärorikt! Nu är det dags att sova för att ladda inför morgondagen som blir min sista cykeldag här på Mallorca.

Annonser
Taggad , , , , ,

En tanke på “Cruising till Magaluf – Mallorca dag 6

  1. […] i Petra och såklart ett berg – Mallorca dag 4 Sa Calobra – check! Mallorca dag 5 Cruising till Magaluf – Mallorca dag 6 Cala Pi, San Salvador & trötta ben – Mallorca dag […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: