3 h spinning!

Så var det dags för den här säsongens sista långspin på Form i Knivsta.

Jag har turen att träna på ett gym där det finns ett stort cykelintresse bland både anställda och kunder. Därför är det inga konstigheter att ett 30-tal personer samlas i en trång, varm och svettluktande lokal en söndag morgon för att köra ett tre timmars stenhårt spinningpass. Att vårsolen skiner för fullt och det egentligen är en perfekt dag att sitta lutad mot en vägg med en glass i handen är det ingen som verkar ha en tanke på. Dessutom smakar ju fikat alltid tusen gånger bättre efter ett hårt träningspass.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Innan passet drog igång – när jag fortfarande var pigg och fräsch…

Passet leds av tre superduktiga cykeltjejer – Christine, Mia och Anna. Tillsammans kallar dom sig Po3. Om ni blir nyfikna på vad det betyder och vill läsa mer om vad det här gänget hittar på så kan ni kolla in deras facebooksida!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Christine, Mia & Anna redo för start!

Dagens pass var nog det tuffaste hittills. Christine inledde med flera tuffa 4 minuters klättringar som avslutades med en lång spurt. Därefter tog Mia över och körde en stenhård distanstrappa med intervaller från 30 sekunder upp till 4 minuter. Efter det tyckte mina ben att det hade varit alldeles perfekt att kliva av cykeln, ta en dusch och gå och lägga sig på soffan.Som tur var kom Kasper in efter varje timme med lite välbehövlig energipåfyllning!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mia hugger in på en energibar. Notera Christines mycket avundsjuka blick!

Efter en liten paus med påfyllning av vattenflaskor var det bara att bita ihop och fortsätta trampa trots att benen protesterade. Anna tog över ledarcykeln och lyckades få oss att pressa ur de sista krafterna med ett grymt pass som avslutades med 8 st 1-minutersintervaller med maxpuls.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Efter tre timmars spinning – genomsvettig, totalt slutkörd och inte ett dugg fräsch längre… Men lycklig!

Vi körde passet med pulsband och Polar Flow-systemet där man kan se sin puls, pulszon, procent av maxpuls samt förbrukade kalorier på en storbildsskärm under hela passet. Det är verkligen kul att köra med pulssystemet tycker jag. Här kan ni se precis i slutet av passet, vi har cyklat i 2.59.47 h och jag har enligt Polar gjort av med 2000 kcal. Gissa om det smakade gott med kaffe & kaka efteråt?!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Annonser
Taggad , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: